Instal·la un nou punt de recàrrega ultraràpid a l’Estació de Servei de Ponent Energia a Alcarràs i un altre a l’Agrobotiga de la cooperativa
Se sumen a la implementació de 6.588 plaques fotovoltaiques a les cobertes de diferents centres de treball del Grup Cooperatiu que sumen una potència de 2,5 MW
Grup Cooperatiu Fruits de Ponent expansiona la seva aposta per la mobilitat no contaminant amb la instal·lació d’un nou carregador ultraràpid de 150 kW a l’estació de servei d’Alcarràs de Ponent Energia. A més, també n’acaba d’implementar un altre al costat de l’Agrobotiga d’Alcarràs que donarà servei a clients d’aquest negoci mentre facin les compres.
Amb aquests dos nous carregadors, Fruits de Ponent ja compta amb un total de 13 carregadors elèctrics implementats als diferents centres de treball i que són d’ús per a socis, treballadors i clients. Pel que fa al parc de vehicles corporatius, el Grup Cooperatiu disposa d’11 vehicles elèctrics, 6 al 100% i 5 d’híbrids. Els tècnics agronòmics es desplacen a les finques dels socis amb vehicles no contaminants per potenciar la sostenibilitat.
Aposta per l’economia circular: plaques fotovoltaiques i aprofitament del pinyol de l’oliva
Aquest camí cap a l’economia circular i la sostenibilitat energètica per part de Grup Cooperatiu Fruits de Ponent es complementa amb la implantació de plaques fotovoltaiques a les cobertes de les diferents seus industrials. Els darrers dos anys el grup ha sumat un total de 6.588 plaques que es reparteixen entre:
- Central de Confecció de Fruita d’Alcarràs: 4.416
- Seu de la Cooperativa Camp d’Alcarràs i del Grup Cooperatiu: 1.495
- Centre de Recepció de l’Ametlla: 495
- Molí d’Alcanó: 182
La suma de totes proporciona una potència de 2,5 MW amb una superfície total ocupada de 21.501,8 m2.
Amb aquesta aposta el Grup Cooperatiu aconsegueix que l’energia utilitzada als seus centres industrials provingui d’una energia no contaminant i verda, com la solar, amb la reducció de cost que això suposa, i contribuir, per tant, a reduir l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle a l’atmosfera (només amb la instal·lació de les plaques de la Central de Confecció l’any passat es va evitar desprendre’n 511.037 kg. El Grup Cooperatiu està ideant aquest sistema a través del qual l’energia sobrant es posi a disposició dels socis.
Així mateix, el darrer any també ha implementat al Molí d’Alcanó un sistema per reaprofitar el pinyol de l’oliva com a biocombustible per alimentar energèticament l’almàssera i, a més, posar-lo a la venda dels seus socis i sòcies mitjançant big-bags.
Amb aquestes iniciatives, el Grup Cooperatiu Fruits de Ponent no només promou la sostenibilitat ambiental i la mobilitat verda, sinó que també destaca el seu compromís amb l’ús responsable dels recursos i la innovació cap a un futur més sostenible.