4 Xoriguers del Centre de Fauna de Vallcalent aniuen a la Central de Confecció de Fruits de Ponent per fer de ‘control·ladors biològics’ i evitar plagues d’insectes
Quatre xoriguers del Centre de Fauna de Vallcalent han estat alliberats amb els seus corresponents nius a la Central Fructícola de Fruits de Ponent perquè desenvolupin una funció clau: el control de les possibles plagues d’insectes i ‘micromamífers’. D’aquesta manera, Fruits de Ponent troba la millor solució ‘ecològica’ a un possible problema que acostuma a ser habitual a l’estiu, en zones càlides.
El xoriguer és una au rapinyaire que fa uns anys es trobava en risc d’extinció, però que gràcies a la feina de centres com el de Vallcalent s’ha pogut recuperar. Es tracta d’un gran rapinyaire que s’alimenta de ‘micromamífers’, petits ocells i també insectes i que ajuda a mantenir l’equilibri de la biodiversitat. D’aquesta forma, pot controlar biològicament en zones properes a cultius o en indústries que ho precisen l’aparició de possibles plagues d’insectes i micromamífers.
Aquest projecte estarà totalment supervisat pels tècnics del Centre de Vallcalent, que depèn de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat. Els xoriguers han estat portats a la zona de recepció de fruita de la Central de Confecció de Fruits de Ponent essent cries, per tal que es puguin habituar al seu nou espai o hàbitat.
Aquesta es tracta d’una iniciativa més relacionada amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient iniciada per Fruits de Ponent en els darrers temps. Cal recordar que el Grup Cooperatiu instal·larà també unes plaques solars a la coberta de tota la central per tal que sigui l’energia del sol la que ‘alimenti’ tot el procés productiu i els excedents puguin ser per a socis, etc. A més, en els darrers mesos també ha instal·lat una ‘electrolinera’ en la seva benzinera situada a Alcarràs. Fruits de Ponent és un dels socis signants que formen part del Grup Agroalimentari de la Red Espanyola para el Pacto Mundial.