Fruits de Ponent col·labora amb Creu Roja en l'emmagatzematge i distribució d'aliments per a col·lectius desfavorits

Fruits de Ponent ha signat un conveni de col·laboració amb Creu Roja Lleida per tal d'ajudar a l'entitat humanitària en l'enmagatzematge d'aliments provinents de la Unió Europa i que van destinats a famílies i col·lectius desfavorits.  Els aliments del Fons d'Ajuda Europa formen part d’un programa l’objectiu del qual és promoure la cohesió social, reforçar la inclusió social i per tant, contribuir a assolir l’objectiu d’eradicar la pobresa del Unió.

Fruits de Ponent s’encarrega des del passat 22 de maig fins al 2 de juny de rebre els aliments i emmagatzemar-los a les seves instal.lacions. Els productes rebuts són de conservació a temperatura ambient i amb necessitat d’ubicació en prestatgeries. A partir del 5 de juny les entitats encarregades de distribuir els productes rebuts podran demanar les comandes. El personal de Creu Roja prepararà aquests lots.

Els aliments es distribuiran, de manera gratuïta, entre les persones més desfavorides, a través de les OAR (organitzacions acollides de repartiment) que a Ponent són 27. D’entre elles destaquen Caritas de Tàrrega i Solsona, Consells comarcals de la Noguera, Garrigues, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d’Urgell, Segarra, Urgell i Solsonès i alguns ajuntaments de municipis de la província.

Per persones desfavorides s’entén que són individus, famílies, llars o grups que es troben en situació de pobresa econòmica, així com les persones sense llar i altres persones en situació d’especial vulnerabilitat social. Aquesta circumstància es determina mitjançant un informe dels serveis socials públics o per treballadors socials o professionals d’entitats especialitzades.

El Grup Cooperatiu referma un cop més, amb aquesta signatura, el seu compromís amb la Responsabilitat Social amb les entitats del territori que treballen per a ajudar a col·lectius que ho necessiten i millorar el dia a dia de les persones. El president del Grup, Sebastià Escarp, va signar el conveni amb la presidenta de l'entitat humanitària, Dolors Curià, a les instal·lacions del Grup.